RECENZE: Joe Hill, NOS4A2

Článek od: Ivet Křenková - 09.12.2019

Kniha NOS4A2 (čteno Nosferatu) z rukou spisovatele Joe Hilla u nás v 1. vydání vyšla pod názvem Vánoční říše, který příběhu odpovídá možná ještě lépe. Jelikož Hillovi sedí spíše delší příběhy než sepisování krátkých povídek, není překvapením, že i NOS4A2 se řadí mezi jeho povedenější díla.

RECENZE: Robert Holdstock, Les kostí

Článek od: Eylonwai - 02.12.2019

Jednoho dne se vydal do lesa a už se z něj nevrátil.
Putoval hvozdem; držel se zvířecích cestiček, prolézal zelená údolí, přeskakoval potůčky, pil ze studánek a spal na listí. A občas koutkem oka něco zahlédl, stín, který se míhá na okraji vidění. A čas, čas se choval nadmíru zvláštně. Kam se poděly ty dny?

RECENZE: Daniel Gris, Lars láme kosti

Článek od: Monika Slíva - 20.11.2019

Soukromé očko, řešitel, ale často i výrobce problémů Lars je opět v akci. Jeho neortodoxní metody vyšetřování velmi často nesou kýžené ovoce. Budou ale fungovat i na zpovykanou popovou hvězdičku Lauru, která je převědčená, že si může dělat co chce a kdy chce? A bude to platit i v situaci, kdy jde o její útlý krček? Zjevně půjde nakonec o to, kdo komu přistřihne křídla.

RECENZE: N. K. Jemisinová, Brána z obelisků

Článek od: Eylonwai - 13.11.2019

Druhý díl „nejúspěšnější fantasy série v historii“ konečně zdobí pulty českých knihkupectví. Kritici i čtenáři ho stejně jako Páté roční období zasypali cenami a chválou. Tak prý už zase boří žánr. Tak prý tu zase máme revoluci. A já jsem z toho zase poněkud rozpačitá…

RECENZE:Stephen King, Povznesení

Článek od: Renata Seiferová - 01.11.2019

Slyšeli jste už o městečku Castle rock? Fanoušci Stephena Kinga určitě ano. Fiktivní městečko, ležící kdesi mezi Bostonem a Portlandem v americkém státě Maine. Nejnovější román jednoho z nejúspěšnějších spisovatelů současnosti nazvaný Povznesení nás zavede právě tam.

RECENZE: František Kotleta, Stalingrad

Článek od: Renata Seiferová - 31.10.2019

Kdo by neznal jméno Františka Kotlety? Jeho knihy plné sexu, krve, násilí a černého humoru dnes patří na poli české fantastiky mezi klasiku a nyní již pětidílná série Bratrstvo krve rozhodně není výjimkou. Na původní trilogii Hustej nářez, Fakt hustej nářez a Mega hustej nářez, která vyšla v letech 2010 až 2013 navázala v roce 2015 prequelová novela Vlci. A nyní jsme se po 4 letech konečně dočkali dalšího pokračování této série.

RECENZE: Gareth L. Powell, Jiskry války

Článek od: Monika Slíva - 16.10.2019

Posttraumatický syndrom je mrcha zákeřná, váleční veteráni by o tom mohli vyprávět hodiny. O tom, jestli trpí nočními děsy a paranoiou také generálové, kteří dávají rozkazy ke genocidě a rozhodují tím o bytí či nebytí tisíců, o tom se moc vědeckých studií nepíše. A co teprve musí prožívat UI integrovaná do vesmírné útočné lodi…

AUDIOKNIHA: Anthony Ryan - Oheň probuzení

Článek od: Petra Mandelíčková - 14.10.2019

Milovníci dračí fantastiky pozor! Na český trh se dostávají příbuzní draků: draggové v audioknize Oheň probuzení. Jedná se o první díl trilogie Draconis Memoria od skotského autora Anthony Ryana. Draci, tedy draggové, se ocitají na pokraji vyhubení. Jejich krev skrývá velkou moc a tajemství. Ne všechna jsou lidem známa. Pátrání po nich začíná.

RECENZE: Jay Kristoff, Nikdynoc

Článek od: Karolína Poláčková - 09.10.2019

Její otec byl popraven jako zrádce a zbytek její rodiny uvězněn. Mia Corvere, vyvolená bohyně Noci, se rozhodne vstoupit do kacířské Rudé církve a stát se vražedkyní, aby se mohla pomstít. A nic menšího než smrt nejvýznamnějších představitelů republiky nebude její pomstě stačit.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Recenze